torsdag 23 augusti 2012

Passion för stenar

Jag har alltid haft och har en passion för stenar.




Min familj har stuga vid havet där jag tillbringade mycket tid på somrarna när jag var liten. Stugan ligger vid en egen liten havsvik och varje gång vi kom dit så brukade jag alltid springa ner till stranden för att titta och leta efter nya, vackra stenar som spolats upp från havet.



Mitt stenberg...

Storleken på stenarna spelade ingen roll, ibland var de så små som min tumnagel och ibland så stora att jag nätt och jämt orkade lyfta dem själv.

Jag älskar även stenhällorna vid havet. Vid ena änden av stranden sluttar klippblocken rakt upp och detta gör att soliga dagar blir hällorna väldigt varma. Att få doppa sig i havet och därefter soltorka på klipporna, det är lyx, enligt mig...



Vackra stenar i mängder :))

Jag har desutom många stenar i min trädgård. Vissa är stora och runda som bowlingklot och kommer i från Dannes morfar som hittat dem i älven, där har de letat i åratal och slipats av vattnet. Vissa andra stenar har jag målat, blåa med ögon, eller svarta med ögon. De ligger och tittar på vad som händer och sker på Gårdsbacken. Andra stenar är alldeles vanliga men i många olika vackra färger.



Jag fyller släpvagnen med stenar...

Jag känner till ett berg av stenar, mitt eget stenberg. Dit åker jag ibland och hämtar hem några fler till trädgården. Just nu håller jag på med ett projekt för att hindra, främst Gimmie, att gräva vid husgrunden. Jag har placerat kantstenar en halv meter ut ungefär, därefter fyller jag mellanrummet mellan kantstenarna och husväggen med stenar i olika storlekar och färger. På det viset borde jag kunna överlista henne, och snyggt blir det på samma gång :))



Gimmie och Fame i sandgropen...
snacka om fysträning :))

En speciell sak med stenar är att de passar så bra ihop med varandra, de är som ett pussel... :)) Oj, Det lät poetiskt... Allas vår Ernst har myntat ett uttryck som jag känner för, läs nedan...



"Har det hänt någon gång att du
nästan blivit förälskad i en sten?"
-Ernst





Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199




You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar