fredag 1 november 2013

Finaste Famen


Usch så oroliga vi var, under den period som Fame var sjuk. Hon som aldrig tidigare i sitt fyra-åriga liv inte varit dålig i magen ens en gång och aldrig nekat ett mål mat. Där ser man hur fort det kan gå, från den ena dagen till den andra, från att hårdtränas i vallning till att ligga och skaka i feberfrossa... :((



Gårdsbackens Finaste Fame... <3

Hon hade precis återhämtat sig ifrån valparna, hon hade musklat på sig och konditionen var på topp. Vi hade tre vallhundstävlingar kvar på säsongen och det är på sensommaren som vi har bästa möjligheterna att träna, då korn och andra skörden är bärgad. Danne och Fame tränade framdrivningar och de hade precis börjat få det att se riktigt bra ut då Fame blev sjuk...



Nu är Fame glad igen och full av bus... :))


Så lite man vet... Från att mycket av vår fritid kretsade kring Fame, vallningen, tävlingarna så blev det ett abrupt slut och allt detta blev istället ointressant och oviktigt!!! Det enda som betydde någonting var att Fame skulle bli frisk igen.



Gimmie och Fame busar tillsammans...


Det har nu gått en tid sedan Fame var sjuk och nu kan vi börja pusta ut och hoppas och tro att hon är helt återställd. Danne har börjat träna henne igen för att bygga upp de muskler och den kondition som hon så snabbt tappade. Vi har sett hur sårbart det är med bara "en hund" och är glada att vi har Lime som till sommaren kan börja tränas upp till en duktig vallhund och som får fungera som "backup" för Fame. Visst, vi har även Gimmie som klarar mycket av vårt praktiska arbete på gården och hon är ju inte att förglömma regerande klubbmästare, men hon är ändå nio år...



Mor och dotter har dragkamp...


Fame är sådan klippa... Jag stod och tittade idag när Danne tränade henne och jag får rysningar när jag ser deras samarbete, för det är precis det som vallning främst handlar om, ett samarbete mellan förare och hund. De ska arbeta i samförstånd. Fame gör allt för Danne och hon gör det bra!!! Jag måste filma och lägga ut ett videoklipp så ni får se henne arbeta. Hon är så klok vår Fame!!!



*****Du är vår stjärna*****


Hon vill så gärna vara oss till lags och förstår hon bara vad vi vill så gör hon det. Ibland måste jag säga till mig själv att inte fästa mig vid henne för mycket, det är ju ändock bara en hund... men nu är det så att hon är inte bara en hund... hon är Fame!!!



När man är frisk har man många önskningar,
när man är sjuk, bara en...



Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


4 kommentarer:

  1. Fame's looking quite lovely now, with her coat shiny and growing. She has a furry tail again!

    The pneumonia took it out of all of you, as we say, affecting Fame directly but also giving you guys a shock and much worry about her condition. You will all be stronger as the months progress and think what a good season it will be next summer!

    I'm off to the barn to catch what will be a very wet horse...almost 70 degrees here but with rain on and off all day.

    Ha en bra helg! K.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fame is so Beautiful... <3

      You are så nice, sweet, considerate, kind........ and so on... It's so nice of you to care about Fame and her illness.

      I will answer your email, It just have been quite a lot to do this last Days...

      Sköt om dig och de dina!
      /Paula

      Radera
  2. Bara ett djur... det uttrycket har jag aldrig förstått mig på. Alla våra djur är fullvärdiga familjemedlemmar - från Putte Kanin i lagårn till shettisbusarna Karat och Poppe i hästhagen till kattfarbror Tissen som ligger i mitt knä just nu. De har alla stora platser i våra liv och våra hjärtan!
    Väldigt gott att läsa att Fame är kurant igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt... <3

      Alla våra djur är individer och skänker oss så mycket glädje!

      Jag blir varm i hjärtat när jag läser dina ord. Sköt om dig och klappa om alla djuren från oss på Gårdsbacken.

      Önskar att alla resonerade som dig!

      Radera